Kontakt

Leo Exter: “We moeten niet wachten tot het systeem ons inhaalt – we moeten nu iets doen”

Over het algemeen werken we allemaal graag naar concrete resultaten toe. De big bang things. Leo Exer, founder van Hack Belgium Labs, weet daar alles van. Deelnemers van de evenementen die hij organiseert, zoals Hack Healthcare, spreken voorafgaand vaak over harde resultaten die ze willen bereiken. Met HackBelgiumLabs wordt voornamelijk gefocust op kortere projecten wat resultaat kan opleveren binnen 12-18 maanden. En dat is wat we ook in het grotere geheel moeten doen. 

De samenwerking 

Wat er al wordt gedaan en wat we steeds meer moeten doen, is met elkaar praten. Praten over de problemen waar we tegenaan lopen en de doelen die we hebben. Dat is precies wat er gebeurt op de evenementen van Hack Belgium Labs. Wat Leo Exer daar ziet gebeuren, is dat de deelnemers ontdekken hoeveel overeenkomsten ze hebben en hoe gelijk de problemen zijn waar men tegenaan loopt. Dat is de reden waarom gezamenlijke projecten zo goed werken. 

Er zijn veel dezelfde problemen binnen het ecosysteem. Het is onze taak om deze te identificeren en om te zorgen dat mensen zich realiseren dat samenwerking nodig is voor verandering.

Leo Exter, founder van Hack Belgium Labs

Stap voor stap

De wil is er. Wel is het belangrijk om te realiseren dat nog niet iedereen op dezelfde plek is. Niet iedereen is bereid om net zo snel en zo hard te gaan als dat nodig is. De manier waarop de gezondheidszorg in België wordt gefinancierd en in hoeverre de regering op dit moment bereid is te financieren, bemoeilijkt de zaak nog eens extra. 

We kunnen de verandering niet zo even laten plaatsvinden. Het moet stap voor stap gebeuren.

Leo Exter, founder van Hack Belgium Labs

Maar Leo Exter is er zeker van dat we er komen. De vraag is alleen hoe snel. En misschien nog wel belangrijker: wat gebeurt er in de tussentijd? Wat gebeurt er met de mensen bij wie de diagnose is gemist tijdens een screening, of met de mensen die niet eens een screening hebben gehad? 

Volgens Leo moeten we blijven kijken naar de mogelijkheden en kansen om het anders te doen. We moeten niet wachten tot het systeem ons inhaalt – dat zal uiteindelijk wel gebeuren, maar we moeten nu iets doen. 

Onze plicht

Het is onze plicht om nu in beweging te komen en creatief en coöperatief te worden in het vinden van nieuwe bedrijfsmodellen en nieuwe manieren van functioneren – we moeten iedereen die contact heeft met patiënten of potentiële patiënten bij het grotere geheel betrekken. 

De gezondheidszorg gaat veranderen. Dat is duidelijk. Maar voor we daar zijn, zullen initiatieven als dat van ons, #1Patient1Record4Belgium, nodig zijn om vooruitgang te boeken. Gelukkig is er binnen België geen tekort aan dergelijke initiatieven. Waar we volgens Leo het verschil echt mee kunnen maken, is door meer samen te gaan werken. 

Als we allemaal samenwerken en het eens worden over wat er moet gebeuren, kunnen we beginnen te werken aan quick wins en kleine vorderingen.

Leo Exter, founder van Hack Belgium Labs 

Hoe kijk jij tegen een oplossing aan? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat levensreddende informatie beschikbaar is, zodat zorgverleners, patiënten en andere betrokkenen informatie op een veilige manier kunnen inzien waar en wanneer dat nodig is? Deel het in de reacties met ons. 

Laten we samen werken naar #1Patient1Record4Belgium.

Video Title

Eén reactie op “Leo Exter: “We moeten niet wachten tot het systeem ons inhaalt – we moeten nu iets doen””

  1. #1Patient1Record4Belgium (Admin) schreef:

    Beste bezoeker,

    Welkom op de website van #1Patient1Record4Belgium. Mocht je de behoefte voelen om een persoonlijk verhaal te delen, deelnemen aan het gesprek of een bepaald inzicht hebben over het onderwerp uit de blog. Laat hieronder dan vooral een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

", "url" : "https://1patient1record4belgium.org/2023/04/07/leo-exer-we-moeten-niet-wachten-tot-het-systeem-ons-inhaalt-we-moeten-nu-iets-doen/" }