Kontakt

Blog

Wat is het verschil tussen data quality en healthy data? 

Van #1Patient1Record4Belgium op 09. november 2023 om 17:21

In de gezondheidszorg vertrouwen we zwaar op patiëntgegevens, en vanwege de gevolgen daarvan is het cruciaal om de balans te vinden tussen healthy data en quality data.

Zijn wij de generatie die het verschil maakt –
of wachten we tot de volgende generatie
actie onderneemt?

Van #1Patient1Record4Belgium op 02. mei 2023 om 13:43

Verandering is nodig. Dat is zeker. En het liefst zien we dat nu gebeuren, maar zo werkt het niet. Leo Exer, founder van Hack Belgium Labs, gaf eerder al aan dat nog niet iedereen op dezelfde plek is. Of we dan nu achterover kunnen leunen en moeten wachten tot de volgende generatie actie onderneemt? Allesbehalve.

5 verhalen uit de community die laten zien waarom verandering nodig is

Van #1Patient1Record4Belgium op 07. april 2023 om 11:52

De community van #1Patient1Record4Belgium laat alle spelers binnen de gezondheidszorg – van zorgverleners tot patiënten – samenkomen om ideeën, opinies en vragen over medische gegevens met elkaar uit te kunnen wisselen. Wij staan voor transparantie in de gezondheidszorg. En daar zijn we vandaag de dag nog niet. Dat blijkt ook uit de verhalen die we dagelijks binnenkrijgen.

Leo Exter: “We moeten niet wachten tot het systeem ons inhaalt – we moeten nu iets doen”

Van #1Patient1Record4Belgium op 07. april 2023 om 11:37

Over het algemeen werken we allemaal graag naar concrete resultaten toe. De big bang things. Leo Exer, founder van Hack Belgium Labs, weet daar alles van. Deelnemers van de evenementen die hij organiseert, zoals Hack Healthcare, spreken voorafgaand vaak over harde resultaten die ze willen bereiken. Met HackBelgiumLabs wordt voornamelijk gefocust op kortere projecten wat resultaat kan opleveren binnen 12-18 maanden. En dat is wat we ook in het grotere geheel moeten doen.

De 6 grootste voordelen van één gecentraliseerde
toegang tot al je medische gegevens

Van #1Patient1Record4Belgium op 06. april 2023 om 17:21

Ondanks dat we de toepassingen en de technologie hebben om één verenigd toegang tot je medische gegevens mogelijk te maken, blijft het een feit dat vandaag de dag ruim 11,5 miljoen Belgen hier niet over beschikken. Wat is er nodig voor de volgende stap, horen we je denken. In dit blog vind je de roadmap die de uitgezoomde route laat zien die we nog moeten afleggen. Samen.

Roadmap: de route die we samen moeten afleggen

Van #1Patient1Record4Belgium op 17. maart 2023 om 17:27

Ondanks dat we de toepassingen en de technologie hebben om één verenigd toegang tot je medische gegevens mogelijk te maken, blijft het een feit dat vandaag de dag ruim 11,5 miljoen Belgen hier niet over beschikken. Wat is er nodig voor de volgende stap, horen we je denken. In dit blog vind je de roadmap die de uitgezoomde route laat zien die we nog moeten afleggen. Samen.

Laten we het verschil maken: dít is nodig voor een betere toegang tot medische gegevens

Van #1Patient1Record4Belgium op 28. februari 2023 om 14:16

Wat zijn nou de gegevens die levens redden? Welke soorten van data zijn beschikbaar? Hoe komt het dat niet alle gegevens overal beschikbaar zijn? Hoog tijd om alles in kaart te brengen. Laten we samen het verschil maken.

„We hebben de toepassingen en de technologie, nu is het tijd voor de volgende stap“

Van #1Patient1Record4Belgium op 20. februari 2023 om 10:00

We hoeven het je niet meer uit te leggen: kwaliteit van data en goede data verzameld hebben én beschikbaar maken zijn belangrijk punten rondom #1Patient1Record4Belgium. Daan Aeyels, senior adviseur welzijn- & gezondheidsbeleid bij VOKA (Vlaams Netwerk van Ondernemingen) stelt dat we al heel veel data hebben, maar het simpelweg niet hergebruiken of inzetten bij klinische behandelingen. En dat terwijl juist dit zo belangrijk is.

„Het probleem is niet alleen frustrerend voor de patiënt, maar ook voor de zorgverleners“

Van geoffroyvitoux op 12. januari 2023 om 17:32

Door je eigen ervaring als patiënt of door het zo goed mogelijk mee te maken via een naaste: iedereen wordt geconfronteerd met het probleem van het beheer van zijn medisch dossier dat we willen oplossen.

Alle data moet bij de bron blijven – vervolgens moeten we zorgen dat we de bronnen verbinden

Van #1Patient1Record4Belgium op 11. januari 2023 om 18:01

Security en consent. Twee begrippen die niet zonder elkaar kunnen. Zeker niet als het gaat om hetgeen wij met #1Patient1Record4Belgium hard voor aan het strijden zijn: ervoor zorgen dat de data van de patiënt daadwerkelijk bij de patiënt terechtkomt. Sylvie Vandevelde, werkzaam bij itsme®, weet hoe belangrijk het is om veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en privacygevoeligheid te […]

Volgende pagina »